Logo BSU

Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.bsu.by/handle/123456789/262129
Title: Reduktion und redundanz als wichtige informationsdarstellungstendenzen im sprachsystem
Other Titles: Редукция и редундантность как важные тенденции представления информации в языковой системе / Н. С. Боровик
Reduction and redundancy as important information representation tendencies in the language system / N. S. Borovik
Authors: Borovik, N. S.
Keywords: ЭБ БГУ::ОБЩЕСТВЕННЫЕ НАУКИ::Языкознание
Issue Date: 2021
Publisher: Минск : БГУ
Citation: Иностранные языки: инновации, перспективы исследования и преподавания [Электронный ресурс] : материалы IV Междунар. науч.-практ. конф., посвящ. 100-летию Белорус. гос. ун-та, Респ. Беларусь, Минск, 26-27 марта 2021 г. / Белорус. гос. ун-т ; редкол.: Е. А. Пригодич (гл. ред.) [и др.]. – Минск : БГУ, 2021. – С. 180-184.
Abstract: Im Artikel werden Reduktion und Redundanz als zwei gegenseitige Informationsdarstel-lungstendenzen im Sprachsystem betrachtet. Reduktion wird als Oberbegriff verstanden, der solche Begriffe wie Komprimierung und Implikation einschließt
Abstract (in another language): В статье рассматриваются редукция и редундантность как две противоположные тенденции представления информации с помощью языковых единиц. Редукция представлена в качестве обобщающего понятия, включающего такие понятия как компрессия и импликация = The article considers reduction and redundancy as two opposite tendencies of information presentation using linguistic units. Reduction is presented as a generalized concept, including such concepts as compression and implication
Description: Раздел 1. Современные проблемы отечественного и зарубежного языкознания
URI: https://elib.bsu.by/handle/123456789/262129
ISBN: 978-985-881-279-9
Appears in Collections:2021. Иностранные языки: инновации, перспективы исследования и преподавания

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
180-184.pdf375,08 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.